Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Επαναληπτικες εκλογες στο Δημο Κεντρικων Τζουμερκων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με χθεσινή του απόφαση ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της κ. Καραβασίλη,

με το σκεπτικό ότι η παράταξη του κ. Μαρίνου Γαρνέλη  κακώς συμμετείχε σε αυτές γιατί δεν είχε τον εκ του νόμου απαραίτητο αριθμό υποψηφίων γυναικών. Σύμφωνα με τον νόμο για το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο υποχρεωτικός αριθμός υποψηφίων γυναικών σε κάθε συνδυασμό ήταν εννιά. Ο συνδυασμός του κ. Γαρνέλη είχε οχτώ υποψήφιες γυναίκες και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να είχε επικυρωθεί η συμμετοχή του στις εκλογές. Κατά της νομιμότητας του συνδυασμού είχε προσφύγει με ένσταση που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η κ. Σταυρούλα Καραβασίλη η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος και κατέλαβε την τρίτη θέση έχοντας διαφορά 15 ψήφων από την δεύτερη παράταξη του κ. Γαρνέλη, ο οποίος στο δεύτερο γύρο κέρδισε και τις εκλογές. Η ένσταση αρχικά απορρίφθηκε αλλά στη συνέχεια η κα Καραβασίλη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και με την απόφασή του ζητά από τον Περιφερειάρχη να μεριμνήσει για την διεξαγωγή εκλογών μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο με τη συμμετοχή σε αυτές μόνο των παρατάξεων που είχαν νόμιμα ανακηρυχτεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν μπορεί να πάρει μέρος ο συνδυασμός του κ. Γαρνέλη και ούτε κανένα νέο σχήμα.

Σύνταξη – Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου
                       
                                                                                                                       πηγή:εδώ
About skaloula.gr

Pellentesque penatibus, sed rutrum viverra quisque pede, mauris commodo sodales enim porttitor. Magna convallis mi mollis, neque nostra mi vel volutpat lacinia, vitae blandit est, bibendum vel ut. Congue ultricies, libero velit amet magna erat. Orci in, eleifend venenatis lacus.

You Might Also Like

Από το Blogger.